Studiespesialisering

Studiespesialisering

Er du glad i  fag og teorier? Vil lære mer om deg selv og andre mennesker? Er du interessert  i hvordan samfunnet og mediene påvirker oss? Velg studiespesialisering på Oasen vgs!

Hva er studiespesialisering?

Studiespesialisering er den tradisjonelle veien til studiekompetanse. Det første året består kun av fellesfag. På vg2 og vg3 gir Oasen vgs tilbud om fordypning i samfunnsfag. På vg2 planlegger vi også en studietur til utlandet!

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter, men noen studier har spesielle opptakskrav. 

Programfag på vg2 og vg3

På vg2 og vg3 kan du få tilbud om programfagene psykologi, medier og informasjonskunnskap, sosiologi, sosialkunnskap mm. Er du glad i trening og aktivitet er det også mulig å velge breddeidrett sammen med elevene på idrett. 

Undervisningsform

Undervisningsformen vil variere etter temaer og fag. Du vil derfor oppleve både vanlig klasseromsundervisning, individuell fordypning i emner og gruppearbeid med ulike prosjekter. Mange av fellesfagene tar du sammen med elevene på idrettsfag, og kroppsøving har du sammen med yrkesfagelevene. Slik blir du godt kjent med alle på trinnet ditt i tillegg til basisgruppen på din linje. 

Fordeling av fag på studiespesialisering vil se slik ut:

VG1
Fellesfag: 31 timer pr uke
Engelsk 5
Matematikk  1P 5
Naturfag 5
Spansk 1/2 4
Norsk 4
Samfunnsfag 3
Geografi 2
Kroppsøving 2
Kristendom 1
VG2
Fellesfag: 16 timer pr uke
Historie 2
Matematikk  2P 3
Spansk 1/2 4
Norsk 4
Kroppsøving 2
Kristendom  1
Programfag: 15 timer pr uke
Programfag fordypning 10
Valgfritt programfag 5
VG3
Fellesfag: 15 timer pr uke
Historie 4
Religion og etikk 3
Norsk 6
Kroppsøving 2
Programfag: 15 timer pr uke
Programfag fordypning 10
Valgfritt programfag 5

Skolen tar forbehold om at programfag (på VG2 og VG3) settes i gang på bakgrunn av antall søkere. Har du ønsker om andre fag kan du ta kontakt med skolen.

Telefon

993 70 457

Org.nr:

970 545 204

Adresse (trykk for kart)

Liane Ringvei 71,
4638 Kristiansand

Følg oss på sosiale medier

Facebook

Instagram