Helse- og oppvekstfag 

Helse- og oppvekstfag

Er du glad i å hjelpe, samarbeide og kommunisere med andre? Er du positiv og åpen i møte med mennesker? Ønsker du en spennende, praktisk og variert utdanning? Da er Helse- og oppvekstfag noe for deg!

Hva er helse og oppvekst?

Dette er linjen for deg som vil arbeide med mennesker enten du vil bli fagarbeider eller ta høyere utdanning som for eksempel sykepleie, lærer, barnehagelærer eller sosionom.  På Helse og oppvekst får du undervisning i mange ulike temaer som kommunikasjon, konflikthåndtering og hvordan kroppen er bygd opp og fungerer. Du vil også få innsikt i hva som kreves av deg for å bli en profesjonell yrkesutøver.

Fleksibel praksis

Hos oss er du selv med på å velge hvor du vil ha praksis. Mulighetene er mange som f.eks barnehage, skole/SFO, sykehjem, i menighet, ungdomsarbeid eller andre aktuelle steder. Vi følger opp elevene både på dagtid, kveld og i helger. Vi ønsker å gjøre skolehverdagen din så praktisk og variert som mulig, slik at du er godt forberedt og utrustet når du skal ut i arbeidslivet.

Fordeling av fag på helse- og oppvekst vil se slik ut:

VG1
Fellesfag:  13 timer pr uke
Engelsk 5
Matematikk  1PY 3
Naturfag 2
Kroppsøving 2
Kristendom 1
Programfag: 23 timer pr uke
Helsefremmende arbeid 7
Kommunikasjon og samhandling 5
Yrkesliv i helse- og oppvekstfag 5
Yrkesfaglig fordypning 6

Muligheter etter vg1

Etter fullført vg1 Helse- og oppvekstfag har du mange valgmuligheter. På vår skole har vi godkjenning for vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag og vg2 Helsearbeiderfag. På vg2 planlegger vi også reise til utlandet med fokus på å hjelpe andre, bidra til fellesskapet og misjon!

Muligheter etter vg2

Etter fullført vg2 har du mulighet til å gå ut i lære og ta fagbrev, eller ta vg3 Påbygg for å få generell studiekompetanse.