Helse- og oppvekstfag 

med breddeidrett

Helse- og oppvekstfag 
med breddeidrett

Ønsker du å arbeide med mennesker? Er du i tillegg glad i aktivitet, idrett og trening? Da er Helse- og oppvekstfag med breddeidrett noe for deg!

Hva er helse og oppvekst med idrett?

Oasen vgs er den eneste skolen i Agder som tilbyr breddeidrett på Helse- og oppvekstfag! Her får du mye aktivitet og mulighet til å teste ut ulike idretter, samtidig som du får en yrkesfaglig utdanning.

Fagene er de samme som på Helse- og oppvekst, men breddeidrett erstatter en del av timene i praksisfaget YFF. Du får likevel noe praksis som gjennomføres i barnehage, på sykehjem, skole/sfo, menighet eller andre steder.

Hva er breddeidrett?

Breddeidrett er et 5-timers programfag som er perfekt for deg som liker å være i aktivitet og prøve ut nye idretter! Her har vi fokus på å ha det gøy, læring og mestring. Du vil også lære mer om sammenhengen mellom trening og helse og viktigheten av samarbeid og gode relasjoner.

I løpet av året er vi innom både basistrening og mange varierte idretter som for eksempel badminton, tennis, innebandy, volleyball, basketball, frisbeegolf, fotball, svømming, dans, turn, vintersport og orientering.

Breddeidrett inneholder også noen fagdager og overnattingsturer hvor vi padler, går i fjellet, sover ute, surfer eller lignende. Noe av undervisningen vil foregå utenfor timeplanen.

Elevene er med på å bestemme, så dette vil variere litt fra år til år.

Kompetansemål: Breddeidrett 1

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne:

  • gjennomføre et allsidig utvalg aktiviteter og vise ferdigheter i noen av disse
  • beskrive og vise ferdigheter i utvalgte treningsformer, metoder og øvelser i basistrening
  • gjennomføre lek- og rytmiske aktiviteter
  • forklare sammenhengen  mellom trening og helse
  • utforske variert helsefremmende trening
  • vise evne til forpliktende samhandling og respektfull atferd
  • medvirke til å bygge gode relasjoner og inkludere andre

Muligheter etter vg1

Etter fullført vg1 Helse og oppvekst har du mange valgmuligheter. På vår skole har vi godkjenning for vg2 Barne- og ungdomsarbeider og vg2 Helsefagarbeider. På vg2 planlegger vi reise til utlandet med fokus på å hjelpe andre, bidra til fellesskapet og misjon!

Etter fullført vg2 har du mulighet til å gå ut i lære og ta fagbrev, eller ta vg3 Påbygg for å få generell studiekompetanse.